Okulumuzda yürütülen e-Twinning Projesi

Nis

Öğrencilerimizin Biyoloji alanında katıldığı TÜBİTAK yarışmasında Bölge Birincisi olmuştur.

Öğrencilerimiz İldem MAMA, Ali Erdem MAMA ve Ahmet Ensar BİLMEZ'i tebrik ediyoruz. Fen Bilgisi Öğretmenimiz Bilal SAKÇI'ya danışmanlığından dolayı teşekkürlerimizi iletiyor, başarılarını devamını diliyoruz.

Nis

Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclis´i;  Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  bu anlamlı günü çocuklara armağan etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlanmaktadır.  Bu bayramda, bütün insanlığa barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı yükselmektedir.  Bu çağrıda, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün güçlü sesi vardır. İnanıyoruz ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye´sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyoruz.

Nis

Okulumuzda yürütülen Not be a bully be a buddy isimli eTwinning projesi tamamlanmıştır.Okul müdürümüz Abdülselam Lale ,projeye rehberlik eden İngilizce öğretmenimiz Özay Bedir ve Türkçe Öğretmenimiz Sakine Pınar eşliğinde projede yer alan öğrencilerimize sertifikalarını vermiştir.

Mrt

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
        Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yücedir.
     18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

Mrt

Okul idaresi tarafından Okulumuzdaki kadın personellerimize çiçek verildi. Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Ock

Güçlendirme kapsamında zarar gören İnternet ağ alt yapımızı onararak okulumuzdaki akıllı tahta ve bilgisayarlara internet erişimini yeniden sağladık. İl Milli Eğitim müdürlüğümüzün desteği, okul idaresinin çabası ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Uğur DÖYMAZ'ın çalışmaları ile okulumuzdaki internet sorunu çözülmüş olup emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Ock

Özay BEDİR ve Sakine PINAR'ın  geçen yıl işbirliği içerisinde yürüttükleri e-Twinning Projesinde okulumuz hem Ulusal hem de Avrupa Kalite etiketi ödülü almıştır. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Ock

Türkiye, İspanya, Polonya ve İtalya ile ortak yürüttüğümüz e-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz "Arkadaşlık Konulu" online toplantıda buluştu

Ock

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube müdürlüğü biriminden Okulumuz öğrencilerine "KİŞİSEL GÜVENLİK ve SUÇTAN KORUNMA YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ" adlı seminer verilmiştir.

Ara

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile beraber hazırlanan dergimizin ilk sayısı yayınlandı.

Ara

•       Yazar buluşmaları kapsamında Okulumuzda Söyleşi ve İmza günü düzenlendi. Yazar Misbah ERATİLLA'ya teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Kültür ve Edebiyat kulübünde görevli öğrenciler tarafından tiyatro etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Meslek tanıtımı çerçevesinde okulumuzda gerçekleşen konferansa Batman barosundan Av. Kemal ÜNER katılmıştır. Avukatlık mesleğiyle ilgili deneyimlerini 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile paylaştıkları için kendilerine teşekkür ederiz.